SĂPTĂMÂNA VERDE

În cadrul anului școlar 2023-2024, școlile din întreaga țară adoptă o inițiativă remarcabilă – „Săptămâna Verde”. Acest program inovator se desfășoară pe o perioadă de cinci zile consecutive și are ca obiectiv conștientizarea și implicarea atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice în acțiuni menite să promoveze responsabilitatea față de mediu și să contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice.

Scopul Programului

„Săptămâna Verde” este concepută pentru a dezvolta competențe esențiale ale elevilor în privința protejării mediului înconjurător. Aceasta nu este doar o săptămână de activități educaționale obișnuite, ci o inițiativă amplă și coerentă care acoperă o gamă diversă de subiecte legate de sustenabilitate.

Durată și Organizare

Programul se desfășoară pe o durată de cinci zile consecutive în timpul anului școlar, iar fiecare școală are libertatea de a alege o săptămână convenabilă între 11 septembrie 2023 și 26 aprilie 2024 pentru implementarea activităților. Planificarea atentă și adaptarea la specificul fiecărei școli sunt elemente cheie în reușita acestei inițiative.

Activități și Teme

„Săptămâna Verde” aduce în prim-plan activități diverse, inclusiv lecții în natură, dezbateri, experimente, teatru forum, voluntariat și excursii în parcuri naturale și arii protejate. Tematicile abordate includ schimbările climatice, managementul deșeurilor, biodiversitatea și consumul durabil. Astfel, elevii au oportunitatea de a înțelege mai profund provocările și soluțiile legate de mediul înconjurător.

Participare Obligatorie

Atât elevii, cât și cadrele didactice au obligația de a participa activ la „Săptămâna Verde”. Școlile sunt îndemnate să găsească modalități de a asigura participarea tuturor, oferind alternative pentru cazurile speciale.

„Săptămâna Verde” în școli nu este doar o inițiativă temporară, ci o investiție în viitor. Prin educarea noilor generații despre importanța protejării mediului înconjurător, se creează o bază solidă pentru o societate mai responsabilă și conștientă de impactul său asupra planetei. Programul reprezintă un pas hotărât către un viitor mai sustenabil și implică activ toate părțile interesate în construirea unei lumi mai bune.

keyboard_arrow_up