Un Ghid Verde: Elevii Învăță Prin Îngrijirea Plantelor

Coordonator Prof. Inv. Pr. Clara Copăceanu

Astăzi,  clasa I-a C  a avut ocazia să își însușească lecții valoroase despre creșterea plantelor, prin intermediul unei activități practice și educative. În cadrul acestei inițiative, fiecare elev a plantat flori în ghivece, care vor fi îngrijite și observate până la sfârșitul anului școlar.

Obiectivul principal al acestui proiect a fost de a stimula curiozitatea elevilor și de a le oferi informații despre biologia plantelor și importanța lor în echilibrul ecologic. Prin această activitate, copiii au avut oportunitatea de a adopta o atitudine de dragoste și responsabilitate față de mediul înconjurător. În plus, au fost încurajați să recunoască frumusețea și beneficiile aduse de plante în viețile noastre, subliniind ideea că „Florile ne luminează viața”.

Mai mult decât atât, acest proiect a avut scopul de a îmbunătăți conștientizarea elevilor despre necesitatea protejării naturii. Prin grija acordată zilnic florilor lor, elevii învață despre ciclul de viață al plantelor, despre cum să le îngrijească corespunzător și despre impactul lor pozitiv asupra sănătății și stării de bine.

Activitatea de astăzi reprezintă un pas important în formarea unei generații de tineri conștienți de importanța și frumusețea naturii, pregătiți să își asume responsabilități care contribuie la un viitor mai verde și mai sustenabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up