Dragă Românie! – Clasa I C

Activitate desfășurată de clasa I-a C, sub îndrumarea Dnei. Prof. Învățător Clara Copăceanu, cu ocazia serbării zilei naționale, 1 Decembrie 2023

„Dragă Românie, țara mea de dor,
Munții tăi cu fruntea până sus la nori,
Codrii tăi străbuni și întinsele câmpii
Leagăn sunt de veacuri pentru-ai tăi copii.
Maică Românie, din veci pe-acest pământ
Pe-ale tale brațe români au fost și sunt.”
Alexandra Chira

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, elevii clasei I C de la școala noastră au sărbătorit cu entuziasm și dragoste pentru țara lor. Sub îndrumarea profesorului învățător Clara Copaceanu, micuții români au participat la diverse activități menite să aducă laolaltă tradiția, creativitatea și bucuria de a fi români.

Într-un colț prietenos al bibliotecii școlii, elevii au fost implicați în activități de craft pline de culoare. Cu mânuțele lor dibace, au creat flori frumoase, în culorile drapelului național: roșu, galben și albastru. Aceste creații au adus în sufletele lor nu doar frumusețea artistică, ci și conștientizarea importanței simbolurilor naționale.

O altă activitate plină de învățare și spirit patriotic a avut loc în momentul în care au decorat harta României. În timp ce colorează cu grijă contururile țării, elevii au avut ocazia să descopere și să înțeleagă diversitatea zonelor geografice ale țării lor. Cu fiecare detaliu desenat, ei au învățat mai mult despre patria lor dragă.

Momentul de vârf al sărbătorii a fost reprezentat de dansul horei, în care micuții români s-au unit într-o bucurie colectivă, reflectând astfel spiritul de comunitate și solidaritate. Melodiile tradiționale au răsunat în holurile școlii, iar pașii sincronizați ai elevilor au transmis un mesaj puternic de unitate și dragoste pentru țara lor.

Nu a lipsit nici defilarea solemnă, în care elevii au fluturat cu mândrie steagul României. Într-un marș plin de demnitate și respect, au străbătut holurile școlii, arătând astfel că dragostea pentru țară și conștiința istoriei naționale nu au vârstă.

Profesorul Clara Copaceanu a fost îndrumătorul și ghidul acestor tineri patrioți, contribuind la formarea lor ca cetățeni responsabili și mândri de identitatea lor națională. Astfel de inițiative educative nu doar că aduc bucurie în sufletele copiilor, dar construiesc și baze solide pentru o comunitate înțelegătoare și unită.

Sărbătoarea de 1 Decembrie a fost, așadar, o zi de bucurie și învățare pentru elevii clasei I C, o zi în care au sărbătorit cu mândrie și recunoștință istoria și cultura României, pregătindu-se astfel pentru a deveni cetățeni activi și implicați în viitorul țării lor iubite.

Semnificația zilei Naționale a României, 1 Decembrie – Clasa a III-a A
Explorând Lumea Cuvintelor: Ziua Dicționarului la Bibliotecă
keyboard_arrow_up