Lecția de inspirație

predată de Dorian Dron

Consiliul Școlar al Elevilor a organizat joi, 28 martie 2024, o nouă întâlnire în cadrul Proiectului Lecții de viață, avându-l ca invitat pe scriitorul contemporan Dorian Dron.

La întâlnire au participat membri ai Consiliului, profesori, precum și alți elevi ai școlii noastre, dornici să afle cum se naște o carte și care sunt izvoarele din care se adapă un scriitor.

Dorian Dron este un tânăr scriitor contemporan care a debutat în 2018 cu romanul Scara (AB4), urmat de un al doilea roman, Amintirile unui spălător auto (2021), iar recent, de Neuroleptic (2023), roman construit într-o manieră confesivă, din care autorul a și dăruit un exemplar bibliotecii școlii noastre.

Scriitorul a purtat un dialog captivant, plin de umor și sincer cu elevii, despre ceea ce presupune creația literară, despre condiția scriitorului român în societatea de astăzi, provocându-i să scrie la rândul lor, dar și să citească, pentru că doar prin lectură se pot forma scriitorii adevărați.

Ne-am bucurat să-l avem alături, mai cu seamă că a participat și la una dintre ultimele repetiții ale corului nostru, Allegra, a cărui performanță l-a impresionat.

Lecția de civism
Lecția de București
keyboard_arrow_up