Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS

A XIII-a ediție

Mișcarea naționala „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, inițiativa Fundației PRAIS în parteneriat cu Nestlé România, reprezintă o forță pozitivă în educarea copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani despre importanța adoptării unui stil de viață echilibrat. Această inițiativă nu numai că urmărește promovarea unui mod de viață sănătos, dar se aliniază și susține obiectivele campaniilor globale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), având un impact semnificativ asupra educației pentru sănătate a copiilor.

Obiectivele SETS sunt diverse și complexe, având în vedere nevoile multiple ale copiilor în vârstă școlară. Printre acestea se numără promovarea unui stil de viață echilibrat, informarea cu privire la beneficiile alimentației, hidratării, calității somnului, igienei personale, mișcării fizice, sportului, timpului de calitate petrecut cu familia, prietenii și colegii, precum și încurajarea grijii față de natură. Mișcarea SETS adoptă o abordare holistică, axându-se pe dezvoltarea armonioasă a minții, trupului și spiritului.

În cadrul acestei mișcări naționale, la Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, coordonator al proiectului este doamna prof. Daniela Neagu. Contribuția și implicarea sa activă au adus o dimensiune importantă implementării SETS în această instituție de învățământ, oferind astfel elevilor resurse și îndrumări esențiale pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS se dovedește a fi o inițiativă fundamentală pentru educarea copiilor în privința adoptării unui stil de viață sănătos. Prin parteneriatele solide, impactul pozitiv în comunități și recunoașterea internațională, SETS contribuie la formarea unei generații conștiente de importanța menținerii unui echilibru între minte, trup și spirit, precum și de responsabilitatea față de propria sănătate și bunăstare.

SETS Modulul I – Nutriție echilibrată

SETS Modulul II – Activitate fizică și sport

Activitatea elevilor școlii noastre în cadrul mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS

Predarea Activă: Metode și Principii Centrate pe Elev
Vânătoarea de lectură în biblioteci
keyboard_arrow_up