Proiectul „Bucureștiul nostru”

 O Călătorie Plină de Creativitate și Implicare Comunitară a Claselor a IV-a A și a IV-a C

  • Clase: a IV-a A și a IV-a C
  • Dată: octombrie-noiembrie an școlar 2022-2023:
  • Profesori Coordonatori Diana Mandea și  Victoria Păduraru

În lunile pline de entuziasm ale anului școlar 2022-2023, clasele a IV-a A și a IV-a C au lansat un proiect incitant, plin de descoperiri și implicare activă în comunitatea noastră vibrantă. Începând cu o explozie de energie pe 5 octombrie, de Ziua Educației, elevii au călătorit în lumea fascinantă a istoriei și a arhitecturii Bucureștiului, explorând palatele de prestigiu care își întind umbra asupra capitalei noastre.

De la Palatul Cotroceni la Palatul Mogoșoaia, de la Patriarhie la centrul vechi, acești tineri exploratori și-au hrănit mintea cu informații captivante, studiind materiale informative în Classroom și apoi dând viață acestor cunoștințe prin vizite directe și observații personale. O adevărată călătorie în inima orașului, unde trecutul și prezentul se întâlnesc într-un dans armonios.

Săptămânile care au urmat au fost pline de învățare și dezvăluiri, elevii îmbogățindu-și bagajul de cunoștințe la lecții de istorie, geografie și educație civică. Cu doamnele învățătoare Diana Mandea și Victoria Păduraru ghidându-i cu pasiune, fiecare clasă și-a croit propriul drum în această aventură captivantă.

Culminând într-un eveniment plin de viață în curtea școlii, cele două clase au adunat forțele pentru a găsi soluții creative la nevoile orașului nostru. Printr-un brainstorming captivant, copiii și părinții au pus cap la cap idei, utilizând metoda Open Space pentru a face schimbul de gânduri asemenea unui dans plin de energie. Albinele harnice scriau pe căsuțele din hârtie, împărtășind soluții, în timp ce fluturașii zburau de la o căsuță la alta, purtând ideile precum comori prețioase. O simfonie de creativitate și implicare comunitară a dus proiectul la un final glorios, unde ideile s-au transformat în acțiuni ce vor lăsa o amprentă pozitivă asupra orașului nostru drag.

Nu am găsit niciun rezultat.
Proiect educațional „Cel mai mare cadou de Crăciun”
Predarea Activă: Metode și Principii Centrate pe Elev
keyboard_arrow_up